уторак, 9. август 2016.

Kako preživeti novu školsku godinu?

Ćao svima. Zelim da vam se izvinim što nisam bila aktivna na blogu, bila sam na moru i nisam imala dobar internet. Obećavam da ću to nadoknaditi. Raspust još traje, ali nam je nova školska godina već iza ugla. Ako ste, kao i ja, imali problema sa školom zajedno će mo napraviti plan da ove školske godine budemo bolji.
1. Organizacija📋
Mislim da je organizacija najvažnija u svemu što radite. Većina tinejdžera pored škole ima gomilu obaveza, trenira neki sport, ide u muzičku školu, uči neki strani jezik i sl. I pored svih obaveza svi želimo malo slobodnog vremena da izadjemo sa društvom ili radimo nešto što volimo. Od samog početka škole organizujte svoje vreme. Najbolje bi bilo da imate svoj planer. Tako će te sve uraditi na vreme i ništa nećete zaboraviti, a što je najvažnije ako pratite svoj plan i na vreme uradite sve imaćete više slobodnog vremena.
2. Redovno učite 📖
Nemojte nikada sve ostavljati za noć pred kontrolni. Ok razumem da bi radije gledali TV nego učili za kontrolni koji je za mesec dana, ali ukoliko imate  vremena zašto ne biste pročitali lekciju i izvukli beleške. Kada dodje vreme za učenje biće vam lakše i uštedeće te vreme. Kada sednete da učite maksimalno se skoncentrišite, zaboravitr na telefon i sve ostalo što vam smeta.
3. Pratite na času📑
Na času možete naučiti od 30% do 50% gradiva u zavisnosti od toga koliko ste skoncentrisani na predavanje ali i koliko dobro vaš profesor predaje. Umesto što spavate ili se dopisujete na času obratite pažnju na profesora, hvatajte beleške i prepisujte sa table.
4. Radite domaći📝
Ovo pravilo se najviše odnosi na matematiku, hemiju, fiziku i strane jezike. Ne ne govorim vam ovo zbog + i - koji idu u prifesorovu svesku ukoliko uradite ili ne uradite domaći. Dok radite domaće zadatke ponavljate lekciju sa tog časa i vežbate na vreme, a i dobićete taj plusić😉
5. Pitajte za pomoć🆘
Ukoliko imate bilo kakav problem oko gradiva nemojte se stideti da pitate nastavnika da vam opet objasni ili da odete na dopunsku nastavu. Pomoć možete zatražiti i od nekog prijatelja, učenje u društvu je jako efikasno.
6. Nagradite sebe 🎁
Pre učenja dajte sebi neki cilj i obećajte sebi da ćete se nagraditi ukoliko dodjete do zadatog cilja. Imaćete podsticaj za učenje i bićete srećni i zbog dobre ocene ali i zbog nagrade.

Nadam se da sam vam bar malo pomogla. U komentarima mi pišite kako se vi borite sa školom. Uskoro će biti još tekstova o školi.

Vaša Ana 😘

Нема коментара:

Постави коментар

Ćao! Ako ti se svidja moj blog ostavi komentar, sugestiju ili pitanje. :)